FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

torstai 5. syyskuuta 2013

Via Dolorosa of Miss Piggy 10-11.8.13

Elokuun eka täysi viikko oli varattu veneen laittamiseen luokkamestaruuskisoihin. Harva se ilta veneeltä kannettiin ulos nyssäköitä, pussakoita yms roinaa. Vuoden 2006 Bizz Buinit sai lähteä kuten 2007 kyypakkaus. Vene keveni noin 70 kiloa kaiken tarpeettoman pois kuljettamisen jälkeen. Pohjan pesu oli edessä keskiviikkona. Normimiehistö kasassa joskin tänä vuonna ei treenata kun me osataan tää jo.

Kaunis viikonloppu tulossa. Orderit haettu perjantaina ja kaikki kunnossa. Lauantai aamuna nokka kohti rata-aluetta.

Tämän piti olla hauska viikonloppu. Kaiken piti olla kunnossa. Ekan kisan startissa halolla päähän. Surkea startti, takaa-ajoon. Eka tai toka ylämerkki ja uusi kolahdus ja tällä kertaa jollain isommalla, lienee pesismailalla. Olemme paikassa jossa emme halua olla. Stiplu, ryssimmistä ja maailma pimenee.

Katastrofin ja itsensä kokoamisen jälkeen alamerkille. No yritetään vielä. Maaliveneen kohdalla pamahtaa vielä kerran. Nyt meinaa tulla masto alas. Pikainen vilkaisu ja  hekki lentelee jossain viiden metrin päässä. Genoa rullalle, ison skuuttia kireämmälle ja miettimään mitä tehdään. Nyt kipparin päässä pyörii vaan ajatus, että Rysäkarin takaa häntä koipien välissä himaan. No yritetään vielä. Onneksi olin tyhjennysinnossani jättänyt jonkun vanhan skuutinpätkän veneeseen josta saatiin rakennettua loppukesän 13 (niinpä tietysti, kesä 13) väliaikainen hekki.

Saimme sen hekin taljan kasaan juuri ennen toista starttia. Startti hyvä, ei vaan ole kivaa enää. Nyt sitten mennään turvalliset paikatkin almanakka kaupalla turvallisen puolelle. Nyt tää on pakkopullaa, mutta poiskaan ei voi lähteä. Kolmas startti samoilla mielialoilla. Ekan päivän saalis DNF, 7, 7

Eikun Hoskille ja pipo pois päästä ja nöyrästi kouraan. Sitten murjotusta veneellä kolme tuntia ja unta kaaliin.

Sunnuntai ei muuta mitään. Tää ei vaan oo hauskaa enää. Pakkopullana läpi kolme starttia. Edelleen ottamatta mitään riskejä. Purjehduksemme muistuttaa lähinnä pullopersesikojen toimintaa, leikkarit pitkäksi, useimmiten lyhkäsiksi, toisen paskoissa poijuille jne jne...pakkopullapäivän tulokset 7, 5, ja 11. Se oli siinä sitten. Kokonaissijalle 7/14. Jolla ei sinänsä ole mitään väliä.

Kyllä näkee mitä tapahtuu kun pelimiehet tulee paikalle. Tälläisen perhepurjehtijan tulisi pysyä lestissään. Antaa niiden leikkiä jotka leikin osaa...Tiedän hyvin, että meidän esiintyminen näissä geimeissä oli surkea, anteeksiantamaton ja masentava. Venekunnat joiden piti olla voitettavissa olivat saaneet selvästi kuutosvaihteen päälle. Meidän kehityskulku on mennyt alaspäin. Tämä on itselle hyvä opetus siitä, että ei pidä ottaa kukkomaista asennetta. Emme me vielä tätä osaa. Olimme niin pihalla kun pihalla voi olla.

Jos Tallinnasta ei olisi ollut varauksessa useampia hotellihuoneita, kannatusjoukkojen laivalippuja ja oopperalippuja niin olisin jättänyt menemättä koko Hki - Tal. Raceen. No hyvä kai, että mentiin...

Taas erittäin hienoja kuvia Erik Lähteenmäeltä / Sailpix.fi


Copyright by Erik Lähteenmäki / Sailpix.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti