FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Purjehdus on Momentum -laji!!!

Mä luulen, että tämä Aurinkokuninkaan ajatuksen jääkiekosta voi soveltaa vaikka purjehdukseen. Kun sä hukkaat sun momentumin niin kanssakisaajat tulee viuh, pauh...pouf...sun ohi. Edestä...takaa...sivulta ja päältä. Sit sä hukkaat sun mindsetin ja oot kuin joku hemmetin uppotukki ilmaisella 24 tunnin Venäjän risteilyllä...Näin se vaan on: yksi pieni asia pieleen, toinen pieni asia pieleen ja sitten ne kaksi noppaa sun pääkopan sisällä jankuttaa, että upporikasta tai rutiköyhää...upporikas tai rutiköyhä,,,no rutiköyhää. Päinvastaisella ajatuksella katsokaa Eero Lehmijoen ja Melisanden tekemisiä tänä vuonna. Kaksi 31.7 ranking kisaa ja kaksi voittoa... HATS OFF AND A DEEP BOW Melisanden miehistölle!!!

No palataan asiaan: SLAMSUURSAARIRACE. Eipä jäänyt mitään kerrottavaa tuleville sukupolville tästäkään reissusta. Kaunis keli.

Kohtalaisen kehnon startin jälkeen huono kryssi Hramtsowille. Kryssi olisi ollut muuten ookoo, muttä tähän sopii kaaosteoria. Erään toisen 31.7 päällekarkaamisyritys toimi meille perhosen siiven iskuna. Kolleega olisi tullut paaralla kyljestä sisälle ilman meidän pinnamiehen nopeaa reaktioa. Sen väistöliikkeen jälkeen jouduimme Xilian tjms.. paskoihin joka aiheutti meillä päätöksen vendata pois alta ja sitten samanaikaisen shiftin jälkeen stybarin halssilla olisi päässyt Hramtsowille. Kolleega kyllä teki sakkokierroksen ihan pientä käsimerkkiä näyttämällä, mutta siitä huolimatta he olivat meitä minuutteja ennen kääntömerkillä.

Hramtsowilta spinnulla Kabikselle ja siinä muutama jiippi, jiippi, venda spinnulla. Tässä vaiheessa noteerasin vielä, että Joonatan II spinnu (sitä on tullut tuijoteltua nyt muutaman vuoden aikana muutama tunti) on meistä tvärssissä,  mutta hieman etelämpänä. Joonatan II oli siinä vaiheessa yksi kärkiveneistä ellei sitten piikkipaikalla. Fun Firsti oli meistä vielä selvästi perässä tässä vaiheessa. Upporikas vai rutiköyhä...rutiköyhäksi ja päätös pyrkiä rannemmaksi. Oma noppia sisältävä pääkoppani oli sitä mieltä, että oli perusteltua jiipata paapparille ja ajaa tuulen kääntyessä kokoajan lännemmäksi (230-260 asteeseen)  rannemmaksi.  Lähestyessä Kotkan Porttia totuus valkeni. Joonatan II ja Lutris ja lähes koko 31.7 fliitti tajuttoman pitkällä karussa. Ulkona oli täytynyt vetää aivan sikapaljon paremmin.

OK -häntäpään joukossa saarta kiertämään. Ajateltiin, että peli ei ole pelattu, ne parkkaa sinne suursaaren kupeeseen kuitenkin. Vaan eipäs parkannut. Pienen pieni stop and go- taisi olla ihan Suursaaren eteläkärjessä koska siinä saatiin joitain firstejä kiinni.

Kryssin alkaessa oli ilmiselvää, että luokkamme kärki on kaukana. Luultavasti ei toivoa nousta kärkikahinoihin. Kryssi oli pitkä kuin Via Dolorosa mutta mielestäni se meni hyvin. Pystyimme noukkimaan sillä kryssillä muutaman firstin.  Kalpådan jälkeen meitä vaivasi hienoinen viitsimättömyys -kolme jätkää, kippari mukaan lukien, lörstsii sisällä leessä ja yrittää nukkua. Kipparin kurkistaessa ulos ikkkunasta niin siellä firsti Watatait puskee päälle kuin yleinen syyttäjä. Kilpailuvietti nousee ja alkaa kisan viihdyttävin osio. Kaikki jätkät kannelle haikkaamaan ja trimmiä trimmiä. Ulkolaitaskuutin blogi oli sitten tyyliin biltema vaikka oli veneliikeestä ostettu kun se pingahti irti sijoiltaan. Kuitenkin kun terästäydyimme niin saimme pidettyä Watataitin perän takana maaliin asti. Hramsowille tullessa laitettiin spinnu nostovalmiiksi, mutta onneksi se boogi ei ollut tarpeeksi auki. Keulagasti nimittäin sanoi, että spinnunpuomi on rikki, päästä puuttuu jousi ja tappi yms. Hän sitten sitoi spinnunpuomin rikkinäisen pään mastolla ja sanoi, että spinnun voisi nostaa mutta jiipata ei saa....onneksi ei tarvinnut sitä nostaa.

Jos jaksan kaivella tietsikan syövereistä träkin niin laitan sen tänne...

Summa Summarum.... turha reissu. oliko syy siinä, että kippari otti ensimmäiset kaljat maaliviivan jälkeen  tiedä häntä? Oli miten oli nyt pitäisi pistää valmentaja vaihtoon. Koska meillä ei ole valmentajaa niin vaihtaa pitää joko kippari tai vene. Myydään kumpi vaan pilkkahintaan. Saisihan tosta luomuranskiksesta hyvän kukkapenkin, sitlooda täyteen orkideoita....kipparista ei saa enää mitään...

7 kommenttia:

 1. Älä ainakaan hortonomiksia ala, jos laitat luomuranskiksen kukkapenkiksi ja sitlooda täyteen orkideoita - tai toisaalta, ethän sä maininnut, että minnekäpäin maailmaan sä meinasit tämän luomuranskalaisen kukkamaan perustaa : )

  T:Petri

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Piggylle hyvästä taistelusta lopussa vaikka toiseksi jäätiinkiin - piristi kummasti loppupätkää.

  Hieman keskusteltiin nostattelusta yöllä, mutta annettiin asian olla hyvän kilpailun nimissä.

  Mikko

  VastaaPoista
 3. Mikko kiitos ja anteeksi.

  Pinnassa ollut kippari mahdollisesti nukkui ja ajoi toinen silmä auki toinen kiinni kun etsimme Hramtsowia.....

  Juha

  VastaaPoista
 4. Pahoittelut päällekarkausyrityksestä. Meillä kansi huusi ehtiitä, mutta veto kyrvähti ja tämä ääliö kammessa vendasi liian myöhään, joskin sentään sen verran ajoissa että törmäykseltä vältyttiin teidän kuultua ja reagoitua älämölöömme. Sangen ansaittu piruetti. Lähdettiin mekin siitä vielä sitten paaralle käytettyämme sen toki styyralla. Sitä seurasi lisää kehnoja valintoja ja hyvä alku luisui syvälle punttiin.

  VastaaPoista
 5. Kipparille pieni vinkki. kuis ois grilli sessio kaiken tuon päälle. hyvä ruoka piristää kummasti. T. Blogin lukijakin (Esa)

  VastaaPoista
 6. Muuten Mikko, muistaakseni lähditte tekin meidän kanssa melkoiseen riitsilaukkaan kun leikkasimme päältänne styyralla pe yönä joskus Kalbiksen jälkeen. Hauskaahan se oli ei siinä mitään. Saman taisi tehdä Milou ja joku toisenkin luokan vene.

  VastaaPoista
 7. Minä en muista mitään. Olin varmaan nukkumassa tuolloin :-) Ja jos jotain kävi, niin se on ollut vaan trimmien terävöittämistä kohta Kotkan porttia.

  VastaaPoista