FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

torstai 14. kesäkuuta 2012

8-10.6 Sashlik Ala Suursaari...

Kaikenlaisen turhan, kuten palkkatyö, rajoittaessa elämää suursaarenkierrokseen ei valmistauduttu samalla intensiviteetillä kuin aina ennen.  Tänä vuonna meidän Galley Slave Jukkis pisti valmisteluihinsa kortensa ketoon joka oli kipparille isoksi avuksi. Kippari hoiti veneeseen juomat, kaasut ja löpöt ja Jukkis kaiken safkan. Kippari oli häthätää vilkaissut säätiedotuksen ja tulkinnut sen niin, että kevyttä spinnuttelua sinne ja kevyttä spinnuttelua takaisin paitsi myöhään lauantaina keskiraikas kryssi kotiin, jostain Kalbådan ja Hramtsowin pölpöttimien puolivälin kieppeiltä.

Eikun EMK.lle spydärit naamaan ja vene ulos ja tuulia haistelemaan. Startti alalipulta oli hyvä mutta spinnunnosto hidas. Olimme mielestämme ekana linjan yli, mutta Uhuru ja Lutra Lutra pääsi edelle nopeamman spinnunnoston ansiosta. Kolmantena ekalle kääntöpoijulle ja sitten kun Penelope oli skuuttivirheen takia päästetty ohi niin neljäntenä veneenä kohti itää ja Makarovin mantuja. Itään mentäessä Uhuru jiippasi sisälle Penelope ja Lutra jatkoivat merelle ja Miss Piggy ehkä siihen väliin. Aamun sarastaessa en ollut uskoa silmiä kuinka kaukana Lutra oli. Lutra oli meistä muusta kärkifliitistä selvästi irti ja hyvässä johdossa. No muutamien jiippien, siftien jälkeen Lutra ajettiin lähes kiinni ja Uhuru oli vuorostaan päässyt karkuun hienon myötämäkiosuuden jälkeen.

Lähdimme saaren kiertoon kuitenkin hyvin tiiviissä ryhmässä, me muutama veneenmitta Penelopen perässä. Ajatus oli pysyä lähellä saaren rantaa ja olimmekin ottamassa muuta fliittiä kiinni hyvin luuhaamalla ihan saaren rannassa. Jossain vaiheessa kuitenkin totesin, että isoa eroa ei ole ja yksi tikki pidemmälle itään merelle. Sen tikin jälkeen saaren ranta vetikin sitten paremmin emmekä kyenneet nostamaan sijoituksiamme.

Saaren itäpuolella Uhuru ja Lutra oli ihan käsinkosketeltavan matkan päässä Penelopen ollessa hieman karkuteillä. He kaikki jiippasivat kohti itää ja saarta jolloin ajattelin, että nyt on aika ottaa ensimmäinen tietonen riski ja valita lännempi reitti. Tämähän ei toiminut ja Penelope ym. kumppanit vetivät meihin lisää rakoa seuraavaan ilmoituspisteeseen mennessä. Penelopen kaula meihin oli kasvanut 16 minuuttiin.

Jatkoimme spinnulla länteen kunnes muutaman broutsin ja yläkaijan lukon petettyä spinnu alas. Tässä vaiheessa kippari totesi hetkensä tulleen ja painui nukkumaan. En tiedä kauanko nukuin, mutta seuraavan kerran kun havahduin purjeet paukkuivat täydessä bläkässä. Tässä vaiheessa sanoin, että ottakaa genua pois rullalta jos tarvii vaihtaa fokkaan kun tulee se kevyt kryssi kotiin. Unien katsomisen sijasta nyt olisi pitänyt katsoa sääennuste jostain.

Tiltin jälkeen tuului nousi suhteellisen nopeasti ja me huopasimme ja soudimme, että joko fokka vai ei. Käsky tuli että fokka ylös kunnes peruutin sen. !5 minuutin jälkeen otimme reivin isoon kun aattelimme että täydellä genoalla saamme poweria aallokossa kryssimiseen. Siitä alkoi purjesulkeinen jonka aikana vaihdoimme fokkaan ja otimme isoon kaksi reiviä. Tässä vaiheessa miehistössa alkoi myös ilmetä merisairautta ja koska enää kaikkia kiloja ei ollut laidalla hengaamassa niin pohjaan reivattua isoa joutui polttamaan koko ajan. En kuitenkaan halunnut hajoittaa sitä joten jo hyvissä ajoin ennen Kalbådaa otimme ison kokonaan alas. Vene kryssi kuitenkin todella hyvin pelkällä fokalla ja jatkoimme matkaa.


Kalbådan kohdalla mietin hetken keskeyttämistä koska kuuden hengen miehistöstä neljä rupesi olemaan todella merisairaita. Kaverit tekivät laatoitustyötä urakalla. Kun kukaan ei kuitenkaan sanonut olevansa kuolemankielissä niin päätin jatkaa maaliin asti. Bändi oli kyllä todella kylmissään ja huonovointinen ja venettä ajamaan kykyni minun lisäksi tässä vaiheessa vain Marko.

 Photo by: Jouni Koivuneva - All rights

Kylmästä kyydistä huolimatta sinnittelimme maaliin ja tajusimme monen keskeyttäneen. Miehistön sinnikkyys palkitsi meitä toisella sijalla. Tästä kiitos koko miehistölle!

Tulokset tästä:http://www.kilpapurjehtijat.com/volvosuursaarirace.fi/first317maali_2012.htm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti