FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Suursaaren jälkimainingit

Jos pienet meriselitykset.

Helvetin hyvä startti. Hramtsovilla mennessä hyvä kaula. Muita piti katsoa kiikarilla perään.

Virhe yksi:  Stekkiä kalbådalle yritettiin kurssia spinnulla, kun ei mennyt niin genoalla kurssiin. Firsteistä ensimmäiset saavat kiinni ajamalla spinnulla selväsi alempaa kurssia. Siinä Penelope, Melisande, Uhuru ja Fun First sekä Joonatan painaa rinnalle ja ohi. Spinnu uudelleen ylös ja asemia turvaamaan. Takaa nousevassa tuulessa muu klunga esim Lutra tulee ohi. Käännös Kotkanportilla Lutran ja Penelopen vanavedessä. Matkalla saaren itäpuolta asemat pidetään. Penelopea ja Lutraa ihan hieman kiinni.

Virhe kaksi: tikki etäläkärjessä liian myöhään. Olemme läntimmäisin vene.  Meidän viime hetkellä kutistunut miehistö, 450 kiloa on vaikeuksissa pitää vene pystyssä saaren länsipuolelta takaisin kotkan portille. Genoa vaihtuu fokkaan ja sitten Watatait ja Thetis (molemmat Genoalla) ajaa meidät kiinni. Ei voi istua tekemättä mitään joten fokka vaihtuu takaisin genoaan ja siinä sitten Watatata ja Thetis ohi. Heti kryssin jälkeen genoa vaihtuu takaisin fokkaan ja pääsemme Watatatatan ja Thetiksen ohi uudelleen.

Virhe kolme. Reitinvalinta. Kunnioitamme purjehdusohjeita ja pidättäydymme tarpeeksi etelässä.
Tässä etelään kääntyvä tuuli tekee tepposet ja olemme Kalbådan jälkeen monen muun takana mailikaupalla. Osaamattomuutta vai huonoa onnea?  Todetaan, että osaamattomuutta. 

Kuten sanottu, paska reissu  mutta tulipahan tehtyä.  Kisa on kisattu ja tulos on mikä on. Sanoin vaimolle, että tämä oli minun viimeinen. Saa nähdä nyt sitten, että jos  vielä. Ei mulla ole tulosta kohtaan mitään narisemista. Purjehdimme kuin pullopersesiat. Korjaus: miehistö tsemppasi hienosti. Kipparilta muutama pimeä hetki. Tulos on se mitä ansaitsimme.  Mulla on liian paljon tasuritaustaa. Unohdan sen, että EI SANGAREITA tämä on MATCHRACEA 10 veneen fliitissä.
3 kommenttia:

  1. Mäkin totesin kisan jälkeen, että tää oli mun viimeinen ja viikkoa myöhemmin olen täysillä peukuttamassa ja osallistumassa 25. Eli vuoden 2015 Suursaari Raceen. OD-kisaaminen on mun mielestä aika julma laji, kun ei voi paeta kertoimien taakse. Tämähän on osoitus vain, että pystyy saadulla porukalla liikuttamaan yhtä venetyyppiä - hyvänä päivänä. Itse peukutan sääntöjen noudattamisen puolesta:)

    VastaaPoista
  2. Arvostan teitä (enemmistö onneksi), jotka kunnioitatte ja noudatatte sääntöjä.

    VastaaPoista