FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mikä vene?

  
Pari kysymystä:

A) 
Mikä vene? Nimetä ei tarvitse mutta venetyyppi?
B) 
Miksi näitä veneitä ei näy suomalaisessa kisaskenessä? Ei ORCi, IRC, FINLYS starteissa!  Tämä voisi kyllä olla hinnaltaan houkutteleva.  Ilmeisen nopea ainakin joissain keleissä.  Mahtaakohan olla kuitenkin hidas (kuten 31.7) tyypillisessä iltatuulenviesti tiistaikisassa?
 

7 kommenttia:

 1. Elan 310 tuli mieleen (jo ennen jr:n kommentin näkemistä). Ainakin avoin perä, tuplaperäsin ja pallekulma sopii tuohon ja 350 taas ei oikein sovi vertailuksi 31.7:aan.

  VastaaPoista
 2. JR veti pidemmän korren Elan 350 on kyseessä. En ole teknistä dataa käynyt vertaillen läpi muihin vastaavan kokosiin. Ajattelin sen olevan suhteessa hidas keveillä keleillä kun on fokkavene ja kuitenkin iso märkäpinta? Onhan se kuitenkin ilmeisen nopea vene kun blosaa. Kyssäri Joakimille; miten tollainen mittaisi??

  VastaaPoista
 3. Jatkokysymys: Miksei niitä ole kotimaisilla kilparadoilla??

  VastaaPoista
 4. http://www.ffvoile.org/ffv/public/habitable1/orc/certifs/pdf/11052b.pdf
  http://www.ssf.se/tk/PDF/6202.pdf

  Eipä toi kovinkaan hitaalta näytä missään kelissä.

  VastaaPoista
 5. Kummonenkohan pinnapaine tuommoisessa tupla-evä virityksessä on? Hienon näköinen vene noin kuvista katseltuna kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Tuollainen pyöri muistaakseni jaloissamme Sandhamn Race Weekillä kuin olin X-362 Sportissa. Pitäisi ilmeisesti mittakirjan mukaan olla nopeampi. Tulokset tästä:
  http://old.ksss.se/php/visaklass.php?segling=292&klass=SWE%20CHAMP%20ORC%20I

  VastaaPoista