FIN-10103

FIN-10103 Miss Piggy First 31.7, Espoo, Kivenlahden venekerho

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

10-12.6.2011 Taivas varjele mikä sieltä tulee.....

Vssr 2011 träkki


Alempi viiva on meno ja ylempi paluu. Träkki katkee mennen tullen Kalbådan länsipuolella kun vuorokausi vaihtuu. Siinähän ne tärkeimmät kuitenkin. Takaisin tulomatkalla yritettiin vaan pitää vauhtia yllä hurjilla leikkareilla.

Jos kuitenkin aloitetaan alusta niin, startti oli huono. Jouduimme tahtomattamme Fun Firstin ja Penelopen väliin ja Fun Firstin nostatellessa ajauduimme liian lähelle Penelopea. Perttu kyllä huuteli meille protestia mutta näköjään armahti sitten seuraavan kolmenkymmenen tunnin aikana. Ilmeisesti siinä tuli kevyt kosketus, mutta itse en huomannut sitä. No onneksi Perttu on mukava ja järkevä mies. Hatunnosto hänelle siitä. Kaiken kaikkiaan Pertulle ja Penelopelle hatun nosto koko kisasta, he menevät kovaa koko ajan.

Melkille mentäessä sijoitukset vaihtelivat hieman. Penelope käänsi ilmeisesti ensimmäisenä. Me jossain kärkikahinoissa mutta Joonatan kakkosen takana. Audin heitettäessä meidän päälle niin merkille tultiin hiljaa ja kinnaten. Lutrakin meinasi tulla ohi, mutta mentiin siinä hetki tasatahtia. Lutrassa nousi spinnu, mutta se näytti aika epätoivoiselta yritykseltä.

Hramtsowin mennessä pääsimme Joonatanin ohi ja luullakseni käänsimme toisena. Sitten ei muuta kuin Penelopen perään. Kippari koki tämän boogin tylsäksi joten hän meni nukkumaan. Kryssi luodematalalle meni muuten hyvin, Penelope edessä, Lutra Lutra, Fun First, Joonatan takana. Luulimme oikeasti kääntäneemme kakkosena fliitistä. Meille oli ylläri, että Melisande oli edellä.

Luodematalan jälkeen olimme rinta rinnan Penelopen kanssa. Boogilla alas saaren itäpuolta he kuitenkin saivat revittyä meihin lisää rakoa. Siinä kelissä meillä hieman venkoili ja Piggy ei ollut balanssissa. Joko unihiekkaa oli silmissä, emme jaksaneet nyppiä edes lippunaruja saatikka sitten skuutteja. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että meidän painavamman järvimaston takia Piggy ei vaan kantanut rättiä kuten avomeririkinen Penelope.

Saaren eteläkärjessä pieni spinnuboogi ja olisimme ehkä voineet ajaa spinnulla pidemmällekin, mutta välillä ykkösgenoa ylös kunnes tuuli taas tyyntyi hieman saaren pohjoiskärjen jälkeen.Luodematalla olimme noin kymmenen minuuttia Penelopen ja Melisanden perässä. Ennen Luodematalaa nostimme runnerreppu ylös ja kunnon leikkarilla kotia kohti. Pidimme vauhtia yllä hurjilla leikkareilla ja saimme kuin saimmekin Penelopen ja Melisanden kiinni. Kalbådan jälkeen leikkasimme aikalailla pohjoiseen. Toki moni muukin meni sinne ja se kannatti. Sarastuksen kanssa olimme aivan vierekkäin Kalbådan jälkeen, mutta he leikkasivat vieläkin rannemmaksi kuin me. Hramtsovilla he olivatkin selvästi meitä edellä. Luultavasti olimme kuitenkin Firsteistä se joka oli kaikkein ranninpana.

Maaliin pääsimme hyvin. Meillä oli pienen pieni, 100 metrin tiltti ja genoan nosto vielä ennen maaliviivaa.
Perässämme tulleet veneet kärsivät tyvenestä selvästi meitä enemmän.

Taivas varjele mikä sieltä tulee....sieltä tulee Miss Piggy!! Tiistaina ei sitten päästy Kivenlahden tiistaikisoihin kun piti Haukilahdesta hakea komia pokaali.Tulokset tuolta: http://www.kilpapurjehtijat.com/volvosuursaarirace.fi/first317maali_2011.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti